1899 – Numirea lui Iosif Goldiş (n. 1837, Socodor), episcop al Aradului. Alegerea sa în scaunul eppiscopal arădean a fost considerată o mare victorie a grupului neoactivisului românesc, plasându-l pe Vasile Goldiş, rudă cu noul vlădică, în funcţia de secretar al Consistorului eparhial. Festivitatea instalării, s-a desfăşurat într-o atmosferă de mare entuziasm la care au participat, pe străzile Aradului, peste 30.000 credincioşi. Personalitate multilaterală, cu o vastă cultură şi spiritul permanent deschis spre progres, rpiscopul Iosif Goldiş (1899-1902), rămâne una dintre figurile proeminente ale vieţii bisericeşti şi culturale româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui următor.
1924 – Un grup de săteni din localitatea Troaş (Săvârşin), format din 95 bărbaţi şi 51 femei, au intrat cu forţa pe domeniul Societăţii Corvin arând şi semănând circa 30 ha. Cu toate încercările jandarmilor, ţăranii n-au putut fi opriţi în acţiunea lor, declarând la ancheta ce a urmat, că au procedat aşa deoarece altfel, mureau de foame, întrucât nu aveu nici un mijloc de subzistenţă.
1999 – Semnarea la Budapesta, a acordului tehnic pentru constituirea batalionului mixt româno-ungar de menţinere a păcii, parte integrantă a Batalionului 191 infanterie din Cetatea Arad.
1960 – A avut loc inaugurarea Teatrului de Stat, refăcut în urma unui incendiu devastator.