Cronologie arădeană – 22 iunie

1848 – În raportul învăţătorului Kelemen Laszlo, comandantul Gărzii Naţionale Maghiare din Ghioroc, adresat subprefectului comitatului Arad, se prezintă pornirile agresive ale locuitorilor români (valahimii) din comunele: Cuvin, Miniş, Păuliş şi Sâmbăteni. Pentru apărare se solicita sprijinul soldaţilor din armata regulată. Drept urmare, mai mulţi locuitori din aceste sate, au fost arestaţi şi încarceraţi la Tribunalul arădean.

1939 – Din cauza febrei aftoase, prin Decizia generalului Alexandru Vlad, primarul Aradului, a fost închis târgul de animale cu unghia despicată (bovine, ovine, caprine, porcine). De asemenea a fost interzisă vânzarea laptelui şi eliberarea biletelor de comercializare a cărnii, exceptându-se animalele care urmau să se taie în abator.

1920 – În urma încheierii unei învoieli între muncitori şi patroni, a încetat greva la intreprinderile metalurgice din Arad: Fabrica de Vagoane Weitzer, Fabrica de Motoare Marta şi Asociaţia Industrială de Fier. Acordul prevedea printre altele, angajamentul administraţiei pentru oprirea concedierilor şi majorarea salariilor cu 40%.