1784 – O ceată de ţărani, din Honțișor, Găvăjdia, Neagra, Radna, conduşi de Petru Beciu şi Urs Ribiţa, l-au răpit şi sechestrat pe subprefectul Aradului, Andrei Forray din reşedinţa sa de vară din Săvârşin. Oamenii au recunoscut că sunt lotri şi răufăcători, comunicându-i că, sătui de această viaţă, vor să se îndrepte. Apucându-l de braţ, l-au rugat respectuos să îi însoţească în pădure, unde mai aşteptau 50 de oameni, care solicitau graţierea. La Gurahonţ, au fost găzduiţi în casa preotului ortodox, unde s-au alăturat alţi ţărani, astfel că mulţimea care-l însoţea pe bătrânul subprefect a ajuns la câteva sute. Seara, în jurul orei 19, subprefectul a redactat cererea de graţiere, scriind numele tuturor celor care solicitau clemenţă şi culpa fiecăruia în parte, adresând-o Comitelui suprem, Consiliului locotenenţial din Buda şi Curţii imperiale. Scris în limba latină, actul a fost semnat: Subprefectul Aradului, acum rob al lotrilor. După sosirea ordinului de graţiere, obţinut şi prin intervenţia fermă a episcopului ortodox Petru Petrovici din Arad, ostaticul a fost eliberat, iar delegaţia a revenit la Arad, cu subprefectul în frunte.
1953 – S-a născut la Livada (judeţul Bihor), Dumitru Paina, sculptor, a cărui semnătură este înscrisă pe numeroase monumente din Căsoaia, Macea, Grăniceri, Hălmagiu, Ghioroc, Prunişor-Sebiş şi alte localităţi din România, Austria, Franţa, Ungaria. Autorul impresionantului monument al Reginei Maria din Oradea este un original creator de spaţiu arhitectural decorativ, un cioplitor şi modelator robust, capabil să se exprime sintetic în planuri mari, tăiate geometric. A restaurat importante ansambluri monumentale, spaţii ambientale şi monumente funerare, găsind pentru toate acestea, soluţii originale dar de mare frumuseţe. Pendulând între figurativ şi decorativul abstract, preluînd din fiecare atât cât are nevoie, corespunzător propriilor concepte estetice, Dumitru Paina a creat o operă solidă, care dă specificul unei întregi generaţii. Ne face plăcere să-l felicităm pe acest om veşnic jovial, harnic şi tenace, care încrustează consistent o parte din sufletul naţiunii.
1984 – A început la Los Angeles (SUA), cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, cu paticiparea sportivilor arădeni: Valeria Roşca Răcilă (canotaj), Dumitru Popescu (canotaj), Nicu Vlad (haltere), Sorin Babii (tir).