1906 – S-a născut la Arad, Kondorossi Zoltan, polisportiv (canotaj, înot, lupte), campion Balcanic la lupte (1930), participant la Olimpiada de la Berlin (1936).
1919 – Corespunzător unui Raport al căpitanului Beleș către comanda Gărzii Naționale Române a Comitatului Arad, în dimineața zilei, în jurul orei 5 la Radna a sosit pe neașteptate de la Arad, cu un tren blindat, un detașamentmilitar maghiar format din peste 1000 de oameni, care a procedat la dezarmarea și reținerea gardiștilor români din gară. Au continuat această acțiune prin toate localitățile până la Săvârșin. La Conop, un gardist a fost străpuns cu baioneta, în gara Milova a fost bătut un pădurar, care păzea lemnele, iar la Bata a fost sfâșiat drapelul tricolor român.
1924 – În reclamația depusă la primărie de Duma Blagu din Gai se prezenta faptul că la Bobotează s-au împlinit trei ani de când copilul său, în vârstă de 12 ani a fost bătut de învățătoruul și directorul școlii, în așa hal, „încât copilul din acea minută, de frică și spaimă s-a îmbolnăvit, care boală nu i-a trecut după atâta vreme. Deși copilul a fost internat în spital, spunea îndureratul părinte, morbul căpătat nu trece, că tremură, râde și nu știe ce face, rupe și veșmintele de pe dânsul. Zilele trecute s-a întâmplat și aceea, că din cauza morbului ce suferă, s-a aruncat în fântână, dar a fost scos de un polițist“.
1933 – S-a născut la Nădlac, Nicolae Roşuţ (1933-1981), profesor, director al Liceului Pedagogic, director al Muzeului Judeţean, Rector al Universităţii Cultural-Ştiinţifice din Arad.
1939 – S-a născut în Bocicoiul Mare (Maramureş), primul decan al nou înfiinţatei Facultăţi de Teologie Ortodoxe Ilarion Felea din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad (1991), arhidiacon, dr. Silviu Anuichi (1939 – 1994) autor a nenumărate studii, articole, note, recenzii, traduceri.
1941 – Prefectura a comunicat preturile și Legiunii de Jandarmi noile Instrucțiuni privind regimul special de care se bucură militarii germani aflați în România care comit crime și alte infracțiuni. Se preciza, că în general un militar german, nu putea fi reținut de autoritățile române, decât pentru crime calificate ca atare după Dreptul german, urmând ca autorul să fie predate autorităților germane care vor face cercetarea. În toate cazurile implicării militarilor germani în infracțiuni de orice natură agenții români, se vor mulțumi doar cu stabilirea identității lor.
1949 – Direcția Silvică a Județului Arad, a emis către Ocoalele silvice, Circulara și Instrucțiunile referitor la inventarierea și evaluarea pădurilor din proprietatea statului a celor comunale-composesorale și a diferitelor instituții.
1970 – A fost adoptat planul de dezvoltare economică a județului Arad, pe anul în curs, prin care s-a prevăzut, construirea a 703 apartamente din fondurile statului, 650 apartamente de către populație cu sprijinul statului în credite de execuție, 20 de săli de clasă pentru liceele de specialitate, 3 internate cu 544 locuri, o creșă cu 96 locuri, un laborator veterinar și altele.