Cunoașteți opera lui Ștefan Augustin Doinaș?

„Concursul de la Sântana, „Cunoașteți opera lui Ștefan Augustin Doinaș?”, ajuns la a VIII-a ediție, s-a născut din dorința consătenilor marelui poet Ștefan Augustin Doinaș, întâi a celor de la Caporal Alexa, unde există școală acare îi poartă numele, unde există profesori extrem de devotați memoriei sale, Adina Lipovan, Mirko Garjizky, care și-au dorit un bust al lui Doinaș în fața școlii; apoi datorită domnului primar Daniel Tomuța care a dorit același lucru: un bust al poetului amplasat în parcul Sântana.

E firească această dorință, dar mi s-a părut că lucrul cel mai important e ca mai ales copiii să înțeleagă cine le-a fost consătean, pentru că asta e o mândrie, asta arată că cineva ca tine poate ajunge acolo unde îți dorești, dacă faci ceea ce ține de tine prin ceea ce îți dă Dumnezeu și prin ambiția și munca ta personală”.

Alina LEDEANU-dr. în litere a Universității din Paris, traducător, critic literar, eseist, Director Revista Secolul XXI, despre Festivalul Doinaș de la Sântana ce se va desfășura în zilele de 16-17 Mai 2024