Lansare de carte, la Bibliotecă: „Studiul economico-geografic al comunei Sântana”

Joi, 23 noiembrie 2023, începând cu orele 16:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită la lansarea volumului „Studiul economico-geografic al comunei Sântana”,  semnat de profesor Romeo Trifa.

Produs al cercetării științifice din perioada studiilor universitare la Facultatea de Geologie și Geografie a prestigioasei Universități București, autorul prezintă cu acribia unui pasionat cadru didactic cu o vastă experiență la catedră, o lucrare de sinteză monografică, bazată pe o elaborată structură conceptuală și tematică, încadrând astfel, localitatea Sântana din județul Arad, în traiectoria temporală a istoriei naționale.

Adoptând o structură clasică monografică, lucrarea se axează pe identificarea, studierea, cercetarea și analiza complexă și fidelă a informațiilor, prezentând cadrul natural, incluzând relieful, clima, hidrologia, flora și fauna regiunii, istoria localității, cuprinzând detaliate informații demografice și sociologice, date fundamentale privind evoluția și dezvoltarea economică, realizări edilitare majore și morfologia localității, dovedind în același timp, un entuziast interes al autorului și o pasiune pentru cercetarea istorică a localității Sântana (județul Arad).

Lansarea de carte, găzduită de sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezentarea volumului realizată de dr. Corneliu Pădurean, dr. Ioan Cuzman, dr. Doru Sinaci, dr. Sorin Bulboacă, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

Vă așteptăm cu drag!