Părintele Francisc Doboș despre „o carte scrisă de la inimă la inimă”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a organizat în data de 3 iunie 2022, lansarea volumului „Împăcarea cu tine însuți”, un dialog interconfesional al Părintelui Constantin Necula și Părintelui Francisc Doboș, conversații consemnate de Alexandru Panait.
În cuvântul său, Părintele Francisc Doboș a vorbit numerosului public arădean despre „Împăcarea cu tine însuți”, un volum ce răspunde întrebărilor care ne frământă pe toți, invitându-se „să ne iertăm mai ușor, să ne iubim mai mult, să ne stabilim repere solide pentru a putea rezista furtunilor din jurul nostru”, o adevărată lecție de echilibru al sufletului uman, însuflețită de o credință activă și de o raportare rațională la realitatea contemporaneității, „o carte scrisă de la inimă la inimă”.
Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a onorat lansarea de carte prin cuvântul său de zidire duhovnicească, alături de domnul Doru Sinaci, subprefect al județului Arad, moderator fiind preot Gabriel Ioan Vladu.
Evenimentul cultural, parte din „Sărbătoarea Prieteniei” – manifestare derulată în zilele de 3-5 iunie 2022, a marcat debutul proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.