„Povești de la Bata”, la Bibliotecă

Marți, 07 noiembrie 2023, începând cu orele 17:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va avea loc vernisajul expoziției „Povești de la Bata”.

Tabăra de caligrafie și ilustrație de carte de la Bata reprezintă un proiect cultural de tradiție al Bibliotecii arădene, fiind adresat elevilor de la liceele de artă, precum și studenților de la facultățile de profil din țară și străinătate, având obiectivul de a promova prin desen și pictură ilustrația de carte adresată copiilor. 

Expoziția cuprinde lucrări realizate pe parcursul celei de-a XIII-a ediții a Taberei de grafică și ilustrație de carte de la Bata, desfășurată în ultima decadă a lunii august 2023.

Cei 8 tineri artiști – Baumann Evelin, Toader Lavinia, Bock Henriette, Panciu Karina, Pădureț Andreea, Pavlov Ana Maria, Lacatîș Otilia, Matei Francesca –  expun lucrări, majoritar benzi desenate, inspirate din literatura română, inclusiv cu tematică folclorică, apelând la mijloace creative ale scrisului, graficii și ilustrației de carte, creând astfel „Povești de la Bata” ca exprimare a propriei creativități artistice: „Priculicii”, „Colinda colacului”, „Sântoagerii”, „Cuget și simțire”, „Marțsara”, „Pe vremea buneilor”, „Cu drag pentru Ucraina”.

Vernisajul, găzduit de sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” Arad, va include prezentarea expoziției printr-un dialog cultural al cărui invitat este artistul ilustrator Livia Coloji din Timișoara.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția „Povești de la Bata” în perioada 07-19 noiembrie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

Vă așteptăm cu drag!