Sărbătoritul zilei (2/2): Neil Gaiman

Neil Gaiman, pe numele său complet Neil Richard Gaiman (n. 10 noiembrie 1960, Portchester, Hampshire, Anglia)

Romancier, autor de proză scurtă, de cărți pentru copii, benzi desenate și romane ilustrate, poet, eseist, autor de piese de teatru radiofonice, scenarist și producător de film și de televiziune englez.

„Neil Gaiman s-a născut în Anglia în 1960, iar în prezent trăiește în Statele Unite, lângă Minneapolis, Minnesota. Scriitor profesionist de peste douăzeci de ani, Neil Gaiman figurează în topul primilor zece autori postmoderni din «Dictionary of Literary Biography», fiind considerat un «star rock» al lumii literare datorită legiunilor de cititori împătimiți. Creator prolific (autor de romane, bandă desenată, poezii, scenarii etc.), în 2001 romanul său «Zei americani» este premiat cu Hugo, Nebula, Bram Stoker, SFX și Locus, devenind un bestseller longeviv. Îi urmează în 2005 «Băieții lui Anansi», cu același mare succes la public, iar în 2002 romanul pentru copii «Coraline» devine bestseller internațional și câștigă numeroase premii: Hugo, Nebula, Bram Stoker, BSFA, Elizabeth Burr. Comicsurile sale au fost și ele răsplătite cu premii prestigioase, «Sandman nr. 19» fiind recompensat în 1991 cu premiul Word Fantasy pentru povestire (prima bandă desenată din lume care obține un premiu literar).” (Editura Nemira)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul cărților, disponibile în limba română, dar și în engleză, de Neil Gaiman – unul dintre cei mai prodigioși autori contemporani! Scriitorul englez s-a bucurat atât de aprecierile criticilor, cât și de succesul său popular, datorită povestirilor sale fantastice, de-o imaginație bogată și care conțin adesea un ton de umor negru. Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org